

Özlediğiniz meyhaneler
Aşklara, gommalara, hasret kaldıklarııza, hüzünlere, yeni sevgililere, ayrılanlara, kavuşanlara ve baba olanlara… Kıbrıslılar olarak bizler yeme ve içmeye meraklıyız. Meyhane kültürü de hayatımızın bir parçası.
Kıbrıs’ta önemli bir kültürü oluşturan meyhanelerde meze kültürü geçmişten bu yana değişmeden korunuyor. Bunun yanında birçok meyhanenin dekorları hala daha geçmişteki gibi yerini koruyor. Humus’tan cacığa, gabiradan enginara, Hellim’den Şeftali Kebabı’na, Çakıstes’ten Pademe ve gabbar turşusuna kadar özlediğiniz her şey meyhanelerde…

Kıbrıs meyhane kültüründe de fark yaratıyor…
Başka kültürlerde kadınların meyhaneye gitmesi hoş karşılanmazken Kıbrıs’ta durum çok farklı. Meyhane konuklarının yüzde 60’ı kadınlardan oluşuyor. Kıbrıslılar ailesiyle hatta çocuğuyla birlikte meyhaneye geliyor. Kıbrıs’ın her yerinde olduğu gibi burası da güvenli ve insanların birbirine saygı gösterdiği yerlerden biri. Öyle ki iş toplantıları bile meyhanede yapılabiliyor.
Sosyal statü farkı olmadan herkes bir arada…
Meyhanelerin yemek yeme ve içki içme dışında bir de sosyal yönü var. Siyasi görüş fark etmeksizin herkes aynı masayı paylaşıyor. Memleket sorunlarından futbol liglerindeki istatistiklere kadar her şey konuşulur. Sosyal statü sınırı olmaksızın bir bakan veya milletvekiliyle aynı meyhanede içme ve eğlenme durumu belki de sadece Kıbrıs’tadır.
Sevinçlere hüzünlere, giden gençliğe ak düşmüş saçlara…
Meyhaneye gitmek için tek bir sebep yok. Sevinçlere, giden gençliğe, ak düşmüş saçlara, uzakta olan vefalı dostlara, kaybettiklerimize, yitirdiklerimize, şiirlere manilere, Ciğerci Ahmet’ten Anibala, Bener Hoca’dan Arif Hoca’ya… Girne Limanı’na, Mağusa’dan Karpaz’a, Omorfo’ya, Lefke’ye, Şeherden Londra’ya, Larnaka’ya Çatoz’a.. Anılara, hatıralara Anafartalılardan TMK’lılara, tüm mezunlara mezun olacaklara…

Yef çekerek özleyenlere ama en çok da sabırla bekleyenlere… Özlediğiniz meyhaneler Kıbrıs’ta sizi bekliyor.